2814001560 / 2810343537   Πληροφορίες καθημερινά 10:00-13:00 & 15:00-22:00, Σάββατο 9:00-18:00

Ο Γιάννης Κιαγιαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1965. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε Ωδική, Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή και Ενοργάνωση και διεύθυνση πνευστών οργάνων (Μπάντας) αριστεύοντας στις πτυχιακές εξετάσεις.

Έλαβε δίπλωμα Συνθέσεως από το Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με βαθμό Άριστα ολοκληρώνπντας έτσι τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα κιθάρας, κλαρινέτου, διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας. Έχει ακόμα παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας από έλληνες και ξένους καθηγητές.

Από το 1983 που ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο και θεωρητικά, έχει συνεργαστεί με πολλά ωδεία σαν καθηγητής ενώ έχει λάβει μέρος σαν πρόεδρος ή μέλος επιτροπής πτυχιακών εξετάσεων σε όλα σχεδόν τα ωδεία της Κρήτης. Από την τάξη του έχουν αποφοιτήσει πάνω από 100 σπουδαστές σε διάφορα πτυχία.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, οργανική μουσική που έχει παιχτεί από διάφορα μουσικά σύνολα και ορχήστρες καθώς και πολλά τραγούδια κάποια από τα οποία έχουν εκδοθεί σε CD. Το 1996 πήρε το Α΄ βραβείο μουσικής σε θεατρικούς αγώνες για τη μουσική που έγραψε στο έργο «Νεφέλες» του Αριστοφάνη.

Το 1990 ανέλαβε τη διεύθυνση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου που διευθύνει μέχρι σήμερα. Υπήρξε διευθυντής της Δημοτικής Χορωδίας Ρεθύμνου (2003-2009) καθώς και στις Φιλαρμονικές των Δήμων Μοιρών και Ιεραπέτρας. Έχει διευθύνει άλλες χορωδίες, ορχήστρες και οργανικά σύνολα («Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων», Ορχήστρα και Χορωδία του Πανεπιστημίου “Autonoma” της Μαδρίτης, ορχήστρα “Padova Classica” κ.α.) Έχει ακόμα διευθύνει φωνητικά και οργανικά σύνολα σε συναυλίες με έργα δικά του και άλλων νέων συνθετών.

Δημιούργησε και διηύθυνε το σύνολο πνευστών «Αίολος», το φωνητικό κουαρτέτο «Renaissance», και το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «Ανδρόγεω». Μόνιμος συνεργάτης του συγκροτήματος «ΑΡΜΟΣ» που δραστηριοποιείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και έχει εκδώσει τρία CD.